Nyheter

Ny snabbtorkande rostskyddsprodukt från Auson

Auson lanserar ett nytt snabbtorkande rostskyddsmedel under varumärket Mercasol. Rostskyddet har utvecklats under ledning av Aldina Bijedic och lämpar sig speciellt för miljöer med hög luftfuktighet. Produkten kommer att säljas i 208-liters fat.

Auson lanserar ett nytt lösningsmedelsbaserat rostskyddsmedel ämnat för fordonets underrede. Medan konventionella rostskyddsprodukter har en torktid på ca 5 timmar och uppåt har Mercasol 845 D torktid på ca 1 timma. Materialet har svart kulör och bildar en matt och klibbfri yta efter applicering.

Samtliga Mercasol rostskyddsprodukter tillverkas på Ausons anläggning i Kungsbacka. I anslutning finns även ett eget laboratorium där nya produkter utvecklas, ofta i nära dialog med kunder.

Arbetet med att ta fram Mercasol 845 D påbörjades hösten 2012 under ledning av Aldina Bijedic.

–Första steget var att hitta rätt råvaror för att materialet skulle få de snabbtorkande egenskaperna vi sökte, berättar Aldina. Nästa steg var att testa materialet i enligt med olika standarder, vilket är rutin för samtliga produkter vi utvecklar.

Materialet har under hösten 2014 provats av flera kunder som har efterfrågat ett snabbtorkande rostskydd. Mercasol 845 D lämpar sig särskilt väl för miljöer med tropiskt klimat.

George Findlay som driver ett flertal rostskyddsstationer i Sydamerika har använt materialet under en tid. -På grund av det tropiska klimatet med en luftfuktighet runt 90 % under regnperioden är det viktigt för oss med en rostskyddsprodukt som torkar snabbt, säger George. Kunderna gillar inte när sand, lera eller annan smuts fastnar i underredet på grund av att rostskyddet inte torkat. Med Mercasol 845 D slipper vi det problemet.

Mercasol 845 D ingår i ett brett sortiment av traditionellt lösningsmedelsbaserade rostskyddsmedel och finns tillgänglig för försäljning hos Auson AB.