Fullständig Rostskydds­behandling

Swerusts fullständiga rostskyddsbehandling är en väl värd investering för din bil. I denna behandling går vi igenom alla de områden där rosten kan finnas för att förhindra spridning av rost och förebygga dess framfart. Behandlingen passar dig som tänkt behålla bilen mer än 6 år eller om rostskyddet är undermåligt.

Behandlingen består av fullständig underredesbehandling, balkrostskydd och markplansrostskydd tillsammans. Varje rostskyddsbehandling utförs på sitt speciella sätt med unik utrustning och med utvalda rostskyddsprodukter för de olika detaljerna. Varje bilmodell behandlas efter ett unikt sprutschema. Behandlingen tar totalt 3 dagar.

1. Demontering

Bilen hissas upp och hjulen skruvas av. All plast på undersidan samt innerskärmar demonteras.

2. Högtryckstvätt

Hjulhus och underrede högtryckstvättas noggrant och bilen besiktas efter tvätten.

3. Torkning

Bilen torkas under natten innan rostskyddsbehandlingen påbörjas under dag 2.

4. Detaljbehandling

Vår fullständiga rostskyddsbehandling inleds med en invändig behandling av hålrummen både på undersida och i falsar på dörrar, huv och baklucka med Mercasol 831 ML som är en väl penetrerande produkt.

5. Underredsbehandling

Rostiga ytor förbehandlas med rostomvandlare. Underredets svetsar och plåtskarvar sprutas först med en tunn och penetrerande produkt. Därefter behandlas hjulhusen, underredet, bränsletank och bromsrör utvändigt med Mercasol 847 AL som är en mycket slitstark rostskyddsprodukt för att klara mekaniskt slitage. Mercasol 847 AL har hög torrhalt och goda rostskyddande egenskaper under lång tid.

6. Slutkontroll

Alla detaljer som tagits bort återmonteras och hela bilen tvättas utvändigt för hand. Behandlingen kontrolleras och värdehandling utfärdas.