BAS Plus

Rostskyddsbehandlingen BAS Plus passar bilar som har behov av en förstärkning av bottenplattans slitskydd. Rostskyddsbehandlingen lämpar sig särskilt för rambyggda bilar eller om man åker mycket på dåliga vägar. Programmet bygger på BAS men vi förstärker skyddet på bottenplattan med ett tjockare rostskyddsvax.

Rostskyddsbehandligen BAS Plus tar totalt 2 arbetsdagar.

1. Rengöring

Hjul tas av och innerskärmar samt plastskydd på bottenplatta demonteras. Underrede och hjulhus tvättas noggrant med högtryckstvätt. Bilen får sedan torka över natten.

2. Besiktning

Underrede och komponenter besiktigas, speciellt torrsprickor och släpp på bottenplatta kontrolleras. Hjulhus kontrolleras avseende slitage och släpp när inneskärm saknas. Hålrum i dörrar, trösklar, dörrstolpar och balkar besiktigas med instrument. Besiktningsprotokollet fylls i och anmärkningar noteras.

3. Behandling av underrede

Skarvar, skrymslen, broms och bränslerör, bultförband, övriga komponenter och invändigt i alla balkar samt trösklar sprutas med ett högpenetrerande hålrumsvax. Ytor med ytrost förbehandlas. Därefter sprutas hela underredet samt hjulhus med ett tjockare rostskyddsvax.

4. Behandling av hålrum / karosseri

Hela karossen såsom stolpar dörrar och luckor sprutas med högpenetrerande hålrumsvax.

5. Eftertvätt och utfärdande av certifikat

Innerskärmar och plastdetaljer samt hjul återmonteras. Efter utförd rostskyddsbehandling tvättas bilen. Ett certifikat utfärdas och ett besiktningsprotokoll skrivs ut med de anmärkningar som är gjorda. Vi avslutar med att gå igenom besiktningsprotokollet tillsammans med kunden och informerar om framtida återbesök för kontroll/komplettering samt skötselråd mm.